top of page

Gazononderhoud, aanleg en herstel

Trädgård is gespecialiseerd in het aanleggen, onderhouden en herstellen van gazons.  Het aanleggen van een gazon lijkt op zich niet zo moeilijk, maar het is een secuur werk waarbij elke stap belangrijk is. Voor je van start kan gaan met het aanleggen of herstellen van een gazon moet het oude gazon verwijderd worden en de grond geëgaliseerd zijn. Voor het verwijderen van het gazon gebruiken wij een graszodensnijder, een milieuvriendelijke techniek zonder het gebruik van pesticide. Een graszodensnijder is beter voor de organismen in de bodem en doeltreffender voor een sterk gazon. Na het verwijderen, egaliseren wij het perceel en raden wij een bodemanalyse aan om de kwaliteit van de aarde te onderzoeken. 

 

Je kan een gazon op twee manieren aanleggen: met zaad of met grasmatten. Beide methodes hebben hun voor- en nadelen. Domien Claes van Trädgård heeft ervaring met beide methodes. Hij adviseert je over de beste aanpak, de periode en de prijsverschillen. 

 

Heb je een gezond gazon, dan is regelmatig en doeltreffend onderhouden de boodschap, zowel in het voor- als in het najaar. Het gazon tijdig verluchten is bijvoorbeeld erg belangrijk. Dat kan zowel via verticuteren als via prikken. Bij verticuteren verwijderen we de viltlaag, afkomstig van mulchen of gebruik van een robotmaaier. Door middel van je gazon te prikken, stimuleer je dan weer de groei van de wortels en de waterhuishouding van je gazon. Doormiddel van doorzaaien, werken wij kale en gele plekken bij en verwijderen we mos. Wij installeren ook beregening en drainage

 

Onderdeel van een goed gazon is het bemesten op maat en in het verlengde daarvan de strijd tegen onkruid, plantenziektes – tot en met ongewenste indringers als mollen. Wij trachten hier te werken met natuurlijke producten en organische meststoffen en geven deskundig advies.

 

De uiteindelijk basis van een sterk gazon blijft goed maaien. Wij bieden verschillende soorten onderhoudscontracten aan. Van jaarcontracten, wekelijks maaien en het onderhouden van je gazon tot een eenmalige onderhoudsbeurt.  Geen fan van maaien? Ook bij in het installeren van een robotmaaier geven we deskundige uitleg over de werking en opvolging. 

bottom of page